Produksjonen på gården er av storferasen Aberdeen Angus, de første 4 anguskuene kom til gården i 1994. Rasen er opprinnelig fra Skottland og er en av verdens mest utbredte raser, mest kjent for sin hardførhet, gode moregenskaper og ikke minst for sin kjøttkvalitet – kjøtt med mye intramuskulært fett, noe som gir en god saftighet og smak.
På Høystad er det 356 dekar fulldyrka jord og 17 dekar overflatedyrket, innmarksbeite er 20 dekar. Totalt areal på eiendommen er 1380 dekar. Vi benytter oss av noe leiejord i tillegg.
Høystad Angus er en avlsbesetning på ca 60 mordyr med full framfòring. Alle dyr er stambokførte eller stambokførbare. Kalvingen starter i januar og dyrene går inne til beitesesongen starter i mai.
Alle dyr går ute på beite rundt gården i bedekningsperioden, vi inseminerer i 5 uker før avlsoksene får jobben med etterbedekking. Vi bruker også et embryoprogram i besetningen, dette gjør at vi kan hente ny genetikk både på mor og farsiden fra de beste besetningene i utlandet.
Høystad Angus har vært godkjent aktiv avlsbesetning sammenhengende siden 2010, dette gjør at vi har god dokumentasjon på besetningen og det registreres vekter på alle dyr. Insemineringsprosenten er også høy, så vi har alltid mye forskjellig genetikk i hver årgang.
Flokken beiter på Koppangskjølen fra 1 juli, der går de fritt i terrenget på ca 700moh. Ku går sammen med kalv og produserer norsk kjøtt på norske ressurser. Dyrene hentes ned fra setra først i september, slaktedyr og livdyr for salg blir da skilt i fra flokken. Alle kalver avvennes fra mor og veies før de flytter inn i tallefjøset, her går de vinteren gjennom på halmseng.